BMX Club DVO

Algemeen
——–
BMX is een stoere fietssport. We hebben het allemaal wel eens gedaan in het bos. Probeer het eens echt! Kom je het doen? U kunt voor € 25.- 5 lessen volgen zonder verplichtingen materiaal is bij de club. Kijken kunt u elke dinsdag of donderdagavond avond van 18.00 tot 21.00 uur.

BMX is geen sport voor watjes, geheel ten onrechte wordt het door de leek nog gezien als een kindersport. Het is net als bijvoorbeeld voetballen een hele leuke sport ook voor kinderen maar de toppers in de de BMX zijn midden 20 jaar. Ben je over de top heen dan kun je nog altijd deelnemen in de veteranenklassen, dus je ziet maar BMX is net als de meeste andere sporten, een sport die beoefend kan worden door jongens en meisjes ongeacht hun leeftijd. De belangrijkste eigenschappen die een BMX-er moet hebben is lef, niet bang om te vallen en een hele goede fietsbeheersing.

Deze fietsbeheersing leren wij je bij de trainingen. Een BMX circuit is gemiddeld 400 meter lang en bestaat uit verschillende soorten hindernissen, de ene rijder zal kiezen voor spectaculaire jumps om de hindernis te nemen, de andere rijder zal kiezen om met fietstechniek deze hindernis te nemen. Bij een BMX wedstrijd worden eerst drie kwalificatie manches verreden, de beste 4 (KNWU) gaan over naar de finale ritten, als er na de diverse 1/8, 1/4, 1/2 finaleritten nog 8 rijders over zijn volg de finale waaruit de winnaar tevoorschijn komt.

### Doelgroep

– Kinderen 0 t/m 4: ja
– Kinderen 4 t/m 12: ja
– Jongeren 12 t/m 18: ja
– Volwassenen 18+: ja
– 65+: nee
– Specifieke doelgroepen: n.v.t.

Locatie

Geukerdijk 107
7481CA
Haaksbergen

Contact

06-58876020
info@dvohaaksbergen.nl

Website

Sociaal media