Voor inwoners

Buurtsportcoach ondersteunt inwoners van gemeente Haaksbergen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken naar een sport- of beweegactiviteit. 

Individueel contact

Er is individueel contact mogelijk, van eenmalig advies tot langdurige ondersteuning.

Bijvoorbeeld wanneer je:

·         letterlijk en figuurlijk de weg in Haaksbergen niet goed kent en niet weet welke beweeg- en sportmogelijkheden er zijn

·         wilt ontdekken welke beweegactiviteit of beweegomgeving er bij je (lichamelijke of psychische mogelijkheden) past

·         er achter wilt komen welke sport je eigenlijk leuk vindt

·         het spannend vindt om zelfstandig op een groep of vereniging af te stappen

·         op zoek bent naar een sport- of beweegmaatje

·         financiële mogelijkheden wilt onderzoeken, om met een krap budget toch te kunnen bewegen of sporten

·         andere vragen hebt met betrekking tot sport en bewegen.

Activiteiten

Buurtsportcoach organiseert zelf diverse (wekelijkse) activiteiten, zoals wandelen, fietsen en een scootmobieltocht.

Ook werken we regelmatig samen met sportaanbieders in Haaksbergen. Je kunt dan vrijblijvend kennis maken met sport- en beweegaanbod van zeer diverse aanbieders in gemeente Haaksbergen. De activiteiten worden vaak tegen een gereduceerd tarief of kosteloos aangeboden.

Ben je benieuwd welke activiteiten er op dit moment georganiseerd worden? Kijk in de agenda of op www.facebook.com/buurtsportcoachhaaksbergen of neem contact op met een Buurtsportcoach.

Buurtsportcoach kan ook ondersteuning bieden bij leuke ideeën of initiatieven op het gebied van sport en bewegen.

Het je een leuk idee, maar weet je niet hoe je dit in de praktijk uit kunt gaan voeren? Neem dan eens contact op het met ons. Wij kunnen met je mee denken, en kijken welke mogelijkheden er zijn.

Vitaliteitsbeurs

Buurtsportcoach organiseert elke twee jaar de Vitaliteitsbeurs in Haaksbergen. Dit is een grote vitaliteitsmarkt, met een gevarieerd aanbod van verenigingen, bedrijven, zorg & welzijnsinstellingen vertegenwoordigd zijn.

Bezoekers kunnen deelnemen aan sport- en spelactiviteiten, proeven en gezondheidstests af laten nemen.  Daarnaast zijn er diverse (beweeg-)demonstraties en muzikale optredens. Kortom een informatieve én gezellige dag uit!

Heeft u interesse om deel te nemen aan de vitaliteitsbeurs, neem dan tijdig contact op.