Team
Stefan Schulte

Stefan Schulte

Mediant

Patrick Noordink

Patrick Noordink

Assink Lyceum

Nienke Schuppers

Nienke Schuppers

Noaberpoort

Maurizio Arena

Maurizio Arena

Mediant

Ton Harmsen

Ton Harmsen

Noaberpoort

Marjolein Kwast

Marjolein Kwast

Skillz

Sara ten Breul

Sara ten Breul

Skillz

Stefan Schulte

Mijn naam is Stefan Schulte.

Ik ben sinds 2024 werkzaam in Haaksbergen als buurtsportcoach vanuit Mediant GGZ. Daarnaast werk ik als activiteitenbegeleider en bewegingsagoog op een verschillende afdelingen van Mediant. Als buurtsportcoach probeer ik mensen weer in beweging te krijgen. Dit kan voor sommigen betekenen aansluiten bij een sportvereniging, maar voor anderen letterlijk van de bank af komen. Bewegen is een middel om mensen weer te laten deelnemen binnen de maatschappij. Mijn taak als buurtsportcoach is dan die van motivator, coach en buddy. Dit kan zowel in de groep als individueel zijn. Daarnaast organiseer ik groepsactiviteiten met als doel om mensen kennis te laten maken met een bepaalde vorm van bewegen en te laten onderzoeken of ze dit structureel willen gaan doen. Plezier en gezelligheid zijn hierbij van groot belang.  De grote kracht van Buurtsportcoach Meedoen is wat mij betreft dat we op een laagdrempelige manier met mensen en verenigingen kunnen kijken waar hun eigen wensen en krachten liggen en hier vaak goed bij kunnen aansluiten.

0634044428
s.schulte@mediant.nl

Patrick Noordink

Mijn naam is Patrick Noordink. Ik ben sportdocent op het Assink Lyceum in Haaksbergen en ben sinds november 2015 ook werkzaam als buurtsportcoach binnen de school. Ik probeer de kennis van het aanbod m.b.t. sporten in de regio voor leerlingen helder te maken en regel daarom verenigingen in de school, of ga met leerlingen buiten de school (naar verenigingen toe). Naast het sporten binnen de school houd ik mij bezig met leerlingen aansporen, of op weg helpen om lid te worden van een sportvereniging. Ben jij een leerling van Het Assink Lyceum in Haaksbergen en heb jij een leuk idee voor een sportactiviteit voor jouw klas of school, neem dan contact met me op. Hoor je bij een vereniging, wil je graag leden werven en zie je een mogelijkheid om de vereniging op de kaart te zetten d.m.v. clinics of andere activiteiten voor leerlingen op Het Assink Lyceum? Neem dan contact met me op.

p.noordink@hetassink.nl

Nienke Schuppers

Mijn naam is Nienke Schuppers. Ik werk sinds 2006 in Haaksbergen, als maatschappelijk werker en ‘Buurtsportcoach Meedoen’. Daarnaast coördineer ik ons buurtsportcoachteam. Sport, spel en bewegen zet ik in als middel, om inwoners van Haaksbergen te verbinden, met een team, met een club, met elkaar, of met buurtsportcoach. Bij onze activiteiten staan, naast de activiteit, gezelligheid en contact dan ook centraal. Ik ondersteun inwoners individueel bij het vinden van een passende beweegactiviteit en help om obstakels die dat in de weg zijn, aan te pakken. Daarnaast begeleid ik groepsactiviteiten en organiseer ik (nieuwe) activiteiten. Ik onderzoek graag of en hoe iets mogelijk is, wanneer iemand een vraag heeft, of op zoek is naar een bepaald aanbod. Het samenwerken met inwoners, bewonersinitiatieven, verenigingen en organisaties geeft mij veel energie.

06-82666235
n.schuppers@wijkracht.nl.

Maurizio Arena

06 380 662 18
m.arena@mediant.nl

Ton Harmsen

Mijn naam is Ton Harmsen. Ik ben sinds februari 2024 werkzaam in Haaksbergen als buurtsportcoach meedoen vanuit Wijkracht. Als buurtsportcoach probeer ik mensen in beweging te krijgen. Naast het bewegen vind ik het plezier de gezelligheid met mensen erg belangrijk. Mijn taak als buurtsportcoach is dan die van motivator, coach en buddy. Dit kan zowel in een groep als individueel zijn. Veel activiteiten die door ons worden aangeboden worden dan ook afgesloten met een gezamenlijk koffie moment. Dit allemaal met als doel mensen met elkaar te laten kennis maken. De grote kracht van Buurtsportcoach Meedoen is wat mij betreft dat we op een laagdrempelige manier met mensen kunnen kijken waar hun eigen wensen en krachten liggen en hier vaak goed bij kunnen aansluiten.

06-83546186
t.harmsen@wijkracht.nl

Marjolein Kwast

Hi!

Mijn naam is Marjolein Kwast, en ik ben buurtsportcoach voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Daarnaast ben ik Jongerenwerker bij Skillz Haaksbergen. Jullie kunnen mij tegenkomen op school, straat of bij sportverenigingen. Als buurtsportcoach vind ik het belangrijk dat alle jongeren een sport hebben die bij hun past, niet alleen omdat bewegen goed is voor je lijf, maar ook om je hoofd leeg te maken. Bovendien heb ik altijd ervaren dat sporten verbindt!

In samenwerking het jongerenwerk, sportverenigingen en de gemeente, zal ik activiteiten opzetten die speciaal voor de jeugd in en om Haaksbergen. Zoals sporttoernooien, vette outdoor activiteiten en misschien wel het ontdekken van een nieuwe sport die jullie interesseert. Wat jullie willen, telt voor mij!

Op school zal ik regelmatig aanwezig zijn, om sportieve evenementen en activiteiten te organiseren, zodat we samen lekker in beweging blijven.

Als jullie vragen hebben over sportactiviteiten, op zoek zijn naar een nieuwe sport, het spannend vindt om je aan te melden bij een nieuwe sportclub, ideeën hebben over een leuke activiteit of gewoon een praatje willen maken, hit me up, ik help jullie graag

Sportieve groet,

Marjolein Kwast Buurt Sportcoach voor Jongeren (12-18 jaar)

Tel: 06-34 36 06 26

Insta: skillz_Marjolein

Sara ten Breul

Hoi, mijn naam is Sara ten Breul. Ik ben sinds januari 2020 werkzaam bij Skillz jongerenwerk, onderdeel van Wijkracht Haaksbergen. Daarnaast ben ik sinds november 2021 werkzaam als buursportcoach voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. In samenwerking met Skillz jongerenwerk en ook met andere (sport)verenigingen organiseer ik een aantal keer per jaar activiteiten voor kinderen in de gemeente Haaksbergen. Ik vind het mooi om te zien dat je kinderen met allerlei activiteiten, groot en klein, aan het bewegen kan krijgen. Sporttoernooitjes, wateractiviteiten of het ontdekken van nieuwe sporten: het kan allemaal. Ik probeer altijd rekening te houden met wensen en behoeftes van de kinderen: zijn er bepaalde sporten of activiteiten die helemaal in trek zijn? Dan probeer ik dat waar kan met kinderen of jongeren samen te organiseren. Ook ben ik regelmatig op basisscholen te vinden met activiteiten of spelmiddagen. Ben je een kind, jongere of ouder en heb je vragen of ideeën over activiteiten in de gemeente Haaksbergen? Of ben je een (sport)vereniging of basisschool en zou je wel eens meer informatie willen over buurtsportcoach of zou je willen sparren? Neem dan gerust eens contact met me op en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!

s.tenbreul@wijkracht.nl

06 – 518 737 86