Haaksbergsche Schutterij

Handboogschieten
—————-
Een combinatie van concentratie, behendigheid en spanning! In tegenstelling wat mensen in eerste instantie denken, is handboogschieten geen krachtsport. Enige kracht is nodig om de boog uit te trekken, maar oefening baart kunst. De techniek neemt het al snel over van de kracht. Bij de Haaksbergsche Schutterij kun je met eigen materiaal schieten of met bogen en materialen van de Schutterij zelf.

Overige takken van sport
———————–

– Kruisboogschieten
– Luchtbuksschieten
– Vendelen (vaandelzwaaien)

Schuttershoes
————-

Het thuishonk van de Haaksbergsche Schutterij is het prachtige houten Schuttershoes op Park Groot Scholtenhagen. In de herfst en winterperiode wordt er geschoten op de 18 meter binnen schietbaan en bij mooi weer buiten op het naastgelegen veld.

> Bij de schutterij kun je ook gewoon gezellig een paar pijlen komen schieten. Vraag naar de mogelijkheden.

Schuttersfeesten
—————-
Ieder jaar in het eerste volle weekend van september organiseert de Haaksbergsche Schutterij de Schuttersfeesten. Feest met goede muziek, gezellig samen zijn, het wel bekende teamschieten en op zondag een grandioos kinderfestival.

Meer informatie & Vragen
————————
– T 053 5722063
– E info@schutterij.nl
www.schutterij.nl

Doelgroep
———

– Kinderen 0 t/m 4: n.v.t.
– 4 t/m 12: n.v.t.
– Jongeren 12 t/m 18: ja (vanaf 10 jaar)
– Volwassenen 18+: ja
– 65+: ja
– Specifieke doelgroepen: ja, ook voor mensen met een visuele beperking of mindervaliden.

Locatie

Scholtenhagenweg 40b
7481 VP
Haaksbergen

Contact

053-5722063
info@schutterij.nl

Website

Sociaal media