Schietsportvereniging “De Eendracht”

Algemeen
——–
De schietvereniging SV De Eendracht vervult een bescheiden verbindende rol in de gemeente Haaksbergen. Dat doet de vereniging al vanaf zijn ontstaan uit de Volksfeesten van het buurtschap Langeloo-Honesch in 1956. Het jaarlijkse Open Kampioenschap, waarbij iedereen uit Haaksbergen mag komen schieten, is daar bijvoorbeeld een voortzetting van. Ook Het Bedrijven Toernooi, waarbij teams uit Haaksbergse bedrijven, het tegen elkaar opnemen, komt hieruit voort. De schietsport is vooral een sport waar concentratie en lichaamsbeheersing centraal staat en kenmerkt zich door een lage fysieke belasting en daardoor is het mogelijk om tot op hoge leeftijd te blijven schieten. Er wordt geschoten met luchtgeweer en luchtpistool met een kaliber van 4,5 mm op een baan van 10 meter. Er kan gebruik worden gemaakt van de op de vereniging aanwezige geweren of er wordt geschoten met een eigen geweer. De vereniging heeft bijna 40 actieve leden, en is een hechte vereniging. In onze kantine wordt er gezellig voor- en nagepraat, en is er stimulerende belangstelling voor elkaars resultaten. De uitdagingen zijn: •Onderlingtoernooi •Open Kampioenschappen Haaksbergen, •Twentse Kampioenschappen •Bedrijventoernooi Meld u aan om eens te komen kijken. U bent welkom op een woensdagavond vanaf 19.00 uur.

Doelgroep
———
– Kinderen 0 t/m 4: N.v.t.
– Kinderen 4 t/m 12: N.v.t.
– Jongeren 12 t/m 18: Deze is geen doelgroep, maar we hebben wel een
jeugdcompetitie.
– Volwassenen 18+: Ja
– 65+: Ja
– Specifieke doelgroepen: N.v.t.

Locatie

Hasseltweg 9
7481VB
Haaksbergen

Contact

053 - 57 27 174
sv-de-eendracht-haaksbergen@hotmail.com

Website

Sociaal media