Schietvereniging Buurse

Algemeen
——–
Schietvereniging Buurse is een relatief kleine vereniging met circa 30 leden. SV Buurse is opgericht in 1953. Het schietgebouw heeft 12 banen en dus staan er maandag en donderdagavond 12 schutters naast elkaar. De rest zit dan reuze gezellig bij elkaar in de kantine waar de schietprestaties vaak onderwerp van gesprek zijn.

Het is de kunst om met een luchtdrukgeweer of pistool het midden van het kaartje te raken. De afstand van schutter naar het kaartje is 10 meter. Het klinkt heel simpel maar in de praktijk valt dit best wel tegen.

Je kunt deze sport beoefenen van jong tot oud mede door de lage fysieke inspanning. Concentratie en lichaamsbeheersing vormt de basis voor een goede score. De vereniging heeft luchtdruk geweren ter beschikking voor startende schutters. De schietaccommodatie is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Er zijn diverse onderlinge wedstrijden wat stimulerend werkt, bijvoorbeeld:
– Clubkampioenschap
– Denneboombokaal
– 50 cent wedstrijd
– Koppelschieten
– Jeugdtoernooi
– Buurttoernooi

Tevens is er de mogelijkheid om wedstrijden te schieten in geheel Twente onder de vlag van de Bond Twentse Lucht Schietsport ( BTLS )

Kom vrijblijvend eens kijken of meld u aan. U bent welkom op maandag van 19.00 tot 21.00 en op donderdag van 19.00 tot 23.00 uur.

Doelgroep
———
– Kinderen 0 t/m 4: n.v.t.
– Kinderen 4 t/m 12: n.v.t.
– Jongeren 12 t/m 18: ja
– Volwassenen 18+: ja
– 65+: ja
– Specifieke doelgroepen: n.v.t

Locatie

Alsteedseweg 18
7481RV
Haaksbergen

Contact

06-30 10 93 06
s.v.buurse@hetnet.nl

Website

Sociaal media